• Istorijat

  Jedinstveni pristup obrazovanju Marije Montesori je izrastao od jedne predškolske ustanove do svedski prihvaćene pedagoške metode za samo 20 godina.

  Više
 • Pedagogija

  Montesori pedagogija se zasniva na potrebama deteta, a cilj vaspitanja je da svakom detetu omogući da nađe svoju ulogu, svoje mesto i svoj cilj postojanja...

  Više
 • Linkovi

  Ukoliko želite da saznate više o Mariji Montesori, Montesori pedagogiji i didaktičim materijalima, pogledajte linkove koje smo odabrali za Vas.

  Više

Novosti i aktivnosti

 • Razvoj humanosti

  U okviru „Dečije nedelje“ odlučili smo da organizujemo jednu malu humanitarnu akciju i pokažemo deci važnost saosećanja i podstaknemo razvoj humanih vrednosti.

 • Poseta urbanističkom zavodu

  Sa namerom da podstaknemo radoznalost i želju za učenjem kod dece, u saradnji sa Urbanističkim zavodom Beograda omogućili smo predškolcima da na kratko zavire u svet odraslih.

 • Konkurs za naj igračku

  Udruženje privatnih vrtića Beograda je raspisalo konkurs za izbor „ naj Igračke“ u aprilu 2016.godine. Prijavljeno je 10 radova, a naša ustanova je osvojila vodeća mesta.

 • Zlatna medalja za našu ustanovu

  Kada se nekim poslom bavite svim srcem, to će sigurno biti prepoznato kao kvalitet. Mi smo uživali u plodovima svog truda i zadovoljstvo nam je da sa vama podelimo radost.

Edukacija roditelja

Dečije sposobnosti mnogo su veće nego što možemo i da naslutimo

Pružimo deci mogućnost da samostalno urade nešto, a da ih ne prekidamo i ne ispravljamo. "Pomozi mi da uradim sam!"

Ne preuzimajte dečije obaveze na sebe

Dete učimo odgovornosti prema okolini, stvarima i ljudima koji ga okružuju. Nije svaka pomoć zaista korisna!

Budimo strpljivi!

Sačekajmo pravi trenutak kako bismo objasnili detetu nešto što je za njega novo i nepoznato. Ukoliko smo preopširni u želji da što bolje objasnimo, dete jednostavno neće biti zainteresovano za to što mu govorimo. Budimo strpljivi! Kada nam se čini da dete nešto radi pogrešno, ne bi trebalo da mu odmah nudimo svoju pomoć. Pustimo ga da samo razmisli i pokuša da dodje do rešenja. Povucimo se i sačekajmo!

 • Subvencije

  Naša PU sarađuje sa Gradskom upravom Grada Beograda (Sekretrarijat za obrazovanje i dečiju zaštitu).

 • Da li ste znali?

  Održavanje lične higijene i stvaranje higijenskih navika je sastavni deo našeg vaspitnog rada.

 • Naši standardi

  Najstručniji montesori vaspitači; najlepša Montesori "pripremljena" sredina; sa najvećim brojem didaktičkih materijala.