Istorijat

Jedinstveni pristup obrazovanju Marije Montesori je izrastao od jedne predškolske ustanove do svedski prihvaćene pedagoške metode za samo 20 godina.

Montesori obrazovanje datira iz 1907 godine, kada je Marija Montesori otvorila prvu Dečiju kuću (Casa dei Bambini), u jednoj od siromašnih opština u Rimu. Njena jedinstvena filozofija je probudila interesovanje naučnika širom sveta, a u decenijama koje su dolazile otvorile su se brojne Montesori škole u čitavoj Evropi, Severnoj i Južnoj Americi i ostalim kontinentima (izuzev Antartika).

Nebrojano mnogo knjiga i članaka o Montesori pedagogiji je objavljeno na gotovo svim jezicima. Dr Marija Montesorij je prvi put objavila svoj pristup obrazovanju dece u knjizi Il Metodo della Pedagogia Scientifica applicato all’educazione infantile nelle Case dei Bambini, objavljenoj 1909. godine. Engleska verzija ove knjige pod nazivom The Montessori Method je bila neverovatan uspeh sa obe strane Atlantika.

Godine 1929., Dr Marija Montesori je osnovala Međunarodno Montesori udruženje (Association Montessori Internationala ili AMI) u cilju podrške Montesori školama, obrazovanju vaspitača i nacionalnim Montesori organizacijama širom sveta.

Od 2013. godine, u svetska zajednica Montesori obrazovanih ustanova bogatija je za još jedan Montesori vrtić, DEČIJA KUĆA LJUBAV, VERA I NADA, koji je počeo sa radom u Beogradu 1. marta 2013. godine.

  • Subvencije

    Naša PU sarađuje sa Gradskom upravom Grada Beograda (Sekretrarijat za obrazovanje i dečiju zaštitu).

  • Da li ste znali?

    Održavanje lične higijene i stvaranje higijenskih navika je sastavni deo našeg vaspitnog rada.

  • Naši standardi

    Najstručniji montesori vaspitači; najlepša Montesori "pripremljena" sredina; sa najvećim brojem didaktičkih materijala.