Poseta urbanističkom zavodu

by on 22 November, 2017

Sa namerom da podstaknemo radoznalost i želju za učenjem kod dece, u saradnji sa Urbanističkim zavodom Beograda omogućili smo predškolcima da na kratko zavire u svet odraslih.

Povodom obeležavanja jubileja 70 godina postojanja i 45 godina zgrade Urbanističkog zavoda u Palmotićevoj ulici grupa predškolaca bila je u poseti ovoj ustanovi. Zahvaljujući trudu i angažmanu jedne mame deca su imala priliku da saznaju kako su nastali gradovi, da provere šta znaju o Beogradu i kako doživaljavaju svoj grad. Upoznali su se sa zanimanjem arhitekte, naučili šta su makete, čemu one služe, a kasnije su ih i pravili.

Nakon kratkog predavanja predškolci su učestvovali u radionici gde su učestvovali u izradi urbanističkog plana od LEGO kocki, papira, plastelina, a sve to na osnovama realnih planova. Crtali su i bojili slike gradskih prostora. Kako je Urbanistički zavod na svom sajtu objavio, radionica je završena „javnim uvidom“ i postavljanjem pitanja o uređenju gradskog ambijenta njihovo zamišljenog grada čiju su maketu pravili. Na kraju posete deca su obišla kancelarije i dobila slatkiše kao nagrade za svoj trud pri izradi maketa.

Zahvaljujemo se našim gostima, i radujemo se i vašim predlozima. Ukoliko ste na radnom mestu koje bi bilo zabavno našim mališanima, i raspoloženi ste da ih upoznate sa svojim zanimanjem, možemo ugostiti mi vas u vrtiću ili vas posetiti na radnom mestu!

Nada Todorović, Montesori vrtić Dečija kuća

 

  • Upis predškolaca 2017/18

    U toku je upis predškolaca za 2017/18 godinu. Zakažite posetu PU i rezervišite mesto za Vaše dete na vreme.

  • Subvencije

    Naša PU sarađuje sa Gradskom upravom Grada Beograda (Sekretrarijat za obrazovanje i dečiju zaštitu).

  • Zašto Montesori?

    Šta moje dete dobija pohađajući Montesori vrtić?