Loading color scheme

O nama

2019.

Početkom 2019. godine, duša naše Ustanove se širi u centar Novog Sada, u mirnu i predivnu Kosovsku ulicu br. 29. PU „Dečija kuća- Ljubav, vera i nada“ se u Novom Sadu nalazi par minuta od najvećih kulturnih spomenika grada sa jedne i Dunavskog keja sa druge strane. Prostor se nalazi u okviru modernog kompleksa zgrada na oko 300 m2, sa predivnim igralištem dostupnim našoj Ustanovi i stanarima kompleksa. Cilj nam je da napravimo kulturološku i iskustvenu razmenu među decom i zaposlenima iz Beograda i Novog Sada, i na taj način obogatimo naš rad.

2018.

Na 13. Međunarodnom sajmu obrazovanja „Putokazi“ u Novom Sadu 8.marta 2018. godine PU „Dečija kuća- Ljubav, vera i nada“ je odlikovana Velikom zlatnom medaljom. Tokom 2018. godine pored već zaposlenog pedagoga, našem timu se pridružio i psiholog kao stalno zaposleni stručni saradnik. Kako nam je kvalitet vaspitno- obrazovnog programa najbitniji, smatramo da će saradnja pedagoga i psihologa sa vaspitačima, roditeljima i decom značajno uticati na rad naše ustanove. Tokom ove godine smo organizovali i niz edukativnih psiholoških radionica sa roditeljima.

2017.

U toku ove godine nastavila se saradnja sa institucijama, između ostalog sarađivali smo sa Urbanističkim zavodom i Beogradskom Filharmonijom, i nastavljeni su napori u pravcu pozicioniranja vrtića kao ugledne vaspitno-obrazovne ustanove. Trud je rezultovao diplomom “Zlatna medalja” koju je naša Ustanova dobila u okviru međunarodnog sajma “Putokazi” na Novosadskom sajmu i sertifikatom “Firma od poverenja”.

2016.

U toku 2016. godine prošireni smo za još 53 m2, odnosno za prostor koji spaja prostorije predškolske i jaslene grupe sa prostorijama namenjenim mlađoj i starijoj vrtićkoj grupi. Naša ustanova se sada prostire na 400 kvadrata unutrašnjeg prostora za boravak dece i 300 kvadrata terase. Tokom ove godine radilo se dosta na ugledu ustanove i ostvarena je saradnja sa mnogim državnim institucijama i to muzejima, pozorištima, bibliotekom “Dragan Lukić”, Dečijom Filharmonijom, Javnim akvarijumom i tropikarijumom, Botaničkom baštom, Arheološkim nalazištem Vinča, Beo Zoo vrtom, Vatrogasnim savezom, Svratištem za decu ulice Beograd, UK “Vuk”.